Підписатися на RSS

ЗВЕРНЕННЯ до батьків!!!

Шановні батьки! Наш заклад освіти розпочав роботу з 1 вересня в умовах адаптивного карантину. У той же час усі ми знаємо про те, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні взагалі та Харкові зокрема залишається достатньо складною. Отож, із самого початку навчального року ми ставимо на меті не тільки відновлення повноцінного та результативного освітнього процесу, але і здійснення всіх можливих заходів рекомендованих МОН (Рекомендаційний лист № 1/9-420 від 05.08.20р.) та постановою МОЗ № 50 від 22.08.20р спрямованих на збереження життя і здоров'я всіх учасників освітнього процесу в умовах пандемії.

Розуміємо, що не всі Ви однозначно сприймите і обмеження, і застороги, які ми запровадили. Водночас, ми в праві наполягати на безумовному виконанні описаних далі карантинних обмежень. Для вашої уваги алгоритм та відповідно дії протяжності навчального дня:

1. Як тільки ви розбудили вашу дитину до школи, прямо в ліжку виміряйте їй звичайним ртутним термометром температуру тіла. (Процедура мусить тривати не менше 7 хв.). Якщо температура тіла більше за 37.2 та (або) присутні хоча б найменші ознаки респіраторного захворювання, ні в якому разі не відправляйте дитину на навчання. Проінформуйте про стан дитини класного керівника (смс, вайбер, тел. дзвінок) на початку навчального дня, далі дійте згідно вказівок сімейного лікаря. Якщо ваша дитина захворіла на коронавірус, обов'язково повідомте про це заклад освіти.

2. Якщо ваша дитина не має жодних ознак хвороби і йде до школи, то в навчальний заклад вона бере з собою санітайзер, маску для захисту обличчя, серветки. Дитина повинна мати захисну маску (респіратор). Під час перебування в громадському транспорті, на зупинці, інших людних місцях дорогою до школи, дитина обов'язково повинна бути в масці.

Прибувши до закладу, учні заходять/виходять через два входи/виходи: центральний вхід головної будівлі та вхід безпосередньо з подвір'я закладу. Перебуваючи біля входу на території закладу, діти обов'язково мусять бути в масках та при вході зберігати дистанцію 1.5м, заходячи по черзі. На вході до приміщення працівниками закладу буде перевірятися наявність захисної маски. За її відсутності дитина до закладу допущена не буде. Зайшовши до закладу, учні будуть рухатися до закріплених за їхніми класами навчальних кабінетів відповідно до розмітки на підлозі (що унеможливлює контактів з зустрічними напрямками руху).

Хочемо наголосити, що на територію та у будівлю закладу на час дії карантинних обмежень будуть допускатись тільки здобувачі освіти, педагогічні працівники та технічний персонал, а також робітники служб, чия присутність у закладі буде пов'язана з виконанням невідкладних робіт по усуненню аварійних ситуацій систем життєзабезпечення будівлі. Батькам учнів проходити на територію закладу та у будівлю не можна. Для спілкування з вчителями-предметниками та класним керівником ви будете користуватися можливостями дистанційного зв'язку.

3. Як ви зрозуміли, за кожним класом закріплено навчальний кабінет. У той же час, залишається можливість проводити навчання по групах англійської мови, інформатика. Уроки фізкультури будуть по можливості проводитись на спортивному майданчику. Після проведення кожного уроку учням буде запропоновано скласти речі до сумки та, користуючись розміткою, вийти на подвір'я закладу на час перерви. За відсутності дітей, клас буде провітрено наскрізним провітрюванням не менше 10 хв. Під час руху коридорами закладу, перебування в туалетній кімнаті - носіння маски є обов'язковим. Під час уроків технічний персонал (згідно графіку вологого прибирання) буде здійснювати дезинфікацію місць загального користування та предметів у них (ручки, двері, крани, дзеркала, умивальники, тощо.)

4. Харчування учнів під час карантинних обмежень набуває змін. Як і в минулому році, безкоштовне харчування будуть отримувати учні 1- 4 класів, пільгових категорій (діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з родин учасників бойових дій в зоні ООС, діти з малозабезпечених сімей, що отримують соціальну допомогу, діти з родин внутрішньо переміщених осіб). Пільгове харчування надається учневі після подання заяви та підтверджувальних документів.

Саме харчування, яке буде надаватись - змінено.

Дитина повинна взяти з дому воду (напій), який буде вживати протягом навчального дня. Графік роботи їдальні: після 1- 3 уроку - харчування учнів 1-4 класів, пільгових категорій, після 4, 5, 6 уроків - решта дітей вживають страви, придбані за кошти батьків та принесені з дому.

6. Повернувшись на урок у провітрене класне приміщення, додатково дитині носити антисептичні вологі серветки та протирати обличчя, руки, робоче місце.

7. На початку 1 уроку, відповідно до розкладу занять, вчитель-предметник буде опитувати учнів про їх стан здоров'я. При найменших скаргах з боку дитини на респіраторне захворювання або його клінічних проявах, що можуть з'явитися протягом навчального дня, відповідно до алгоритму дій, при виявленні інфекційного хворого з підозрою на коронавірус або просто вірусну інфекцію, будуть здійснюватись наступні кроки:

- хвора дитина буде негайно переміщена до ізолятору у медичний кабінет для подальшого обстеження і спостереження;

- черговий адміністратор інформує про появу інфекційного хворого в управління освіти та батькам учня. Управління освіти передає інформацію до відповідного відділу Держпродспоживслужби та медичної установи;

- подальші дії, щодо хворого в ізоляторі будуть здійснюватись відповідно до отриманих вказівок з медичної установи.

8. Навчальні заняття у класі, де був виявлений хворий, будуть негайно

припинені, про що буде повідомлено батькам учнів класним керівником.

Учні будуть перебувати у закладі поки їх не заберуть батьки (на вході до

території закладу) або, якщо батьки дають на це дозвіл, дитина йде додому

самостійно. Після звільнення навчального кабінету, в ньому буде

проведено дезінфекцію. Учні класу переходять на 2-тижневу самоізоляцію

та дистанційне навчання. Цей термін може бути зменшений до 4 днів,

якщо будуть отримані результати тестування на коронавірус. За

відсутності позитивного результату тесту та нових випадків

звахворюваності у класному колективі, клас може повернутись до очного навчання.

9. Як ви бачите, направлення батьками дитини до закладу з підвищеною температурою тіла та найменшими ознаками респіраторного захворювання є абсолютно неприпустимими, оскільки вплине на освітній процес всього класу на термін 4-14 днів.

10. У разі виявлення ознак гострого респіраторного захворювання одного з членів родини чи осіб, які мали контакти з сім’єю, батьки зобов’язані залишити дитину вдома на самоізоляцію, повідомивши про це сімейного лікаря та класного керівника!!!!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.